noster sa

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Έρχεται ρύθμιση για έως 100 δόσεις για εξόφληση ληξιπρόθεσμων

Εν αναμονή της ρύθμισης για τις 100 δόσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και αναμένεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, βρίσκονται οι οφειλέτες του Δημοσίου, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 90 δισεκ. ευρώ!

Σημειώνεται ότι το 83% των χρεών δημιουργήθηκε προ κρίσης, δηλαδή πριν από το 2009, ενώ σύμφωνα με στοιχεία, η μεγαλύτερη πλειοψηφία των οφειλετών -περίπου 2,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις- χρωστάει έως 15.000 ευρώ.

Από βδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για εξόφληση έως 100 δόσεις, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, με παράλληλη μείωση του επιτοκίου υπερημερίας και σημαντικές εκπτώσεις στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις.

Οι αιτήσεις για υπαγωγή στην ρύθμιση θα γίνουν ηλεκτρονικά, από 1η Νοεμβρίου έως και 31 Ιανουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί μπόνους 20% στη μείωση των προσαυξήσεων για τους συνεπείς οφειλέτες.

Αναλυτικά:

  • 100 δόσεις για οφειλές έως 15.000 ευρώ, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ και έκπτωση 20% στις προσαυξήσεις.
  • Έως και 72 δόσεις για οφειλές από 15.001 ευρώ και πάνω, με την έκπτωση να καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων (30% για 72 δόσεις, 50% για 60, 60% για 48, 70% για 36, 80% για 24, 90% για 12 και 100% για εφάπαξ εξόφληση).
  • Το ετήσιο επιτόκιο υπερημερίας μειώνεται στο 4,6% από 8,76% σήμερα.
  • Η ρύθμιση θα αφορά οφειλές έως και τον Σεπτέμβριο. Από εκεί και πέρα, ο οφειλέτης που θέλει να μπει στη ρύθμιση θα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να μπει στη ρύθμιση τον Νοέμβριο, θα πρέπει να είναι «ok» με τις υποχρεώσεις του Οκτώβρη.
  • Σε περίπτωση που η καταβολή μίας δόσης καθυστερήσει, θα επιβάλλεται 2% επιπλέον επιτόκιο.
  • Αν ο οφειλέτης δεν πληρώσει περισσότερες από μία δόσεις εγκαίρως, βγαίνει από την ρύθμιση.

Πηγή: http://news.makedonias.gr/κκ

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.