noster sa

Στη Βουλή η πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ



Aθήνα

Εν μέσω αντιδράσεων από εργαζόμενους στα λιμάνια και τα κόμματα της αριστεράς, κατατίθεται σήμερα, προς έγκριση στη Βουλή, η πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
  • Απεργία στα λιμάνια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ
Όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, στόχος, με την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ, είναι ο Πειραιάς να μετατραπεί σύντομα σε «μητροπολιτικό λιμάνι» ολόκληρης της Μεσογείου και η χώρα να αξιοποιήσει στο έπακρο το γεωστρατηγικό της πλεονέκτημα.

Ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, στην ομιλία του στη Βουλή, αναμένεται να απαντήσει σε επικρίσεις βουλευτών, να αναφερθεί στα οφέλη από την ανάπτυξη του λιμανιού, αλλά και να καθησυχάσει τους εργαζόμενους που έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις.


Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε: «Η άποψή μας είναι ότι οι μετοχές πρέπει να ανήκουν στον δήμο, στην περιφέρεια, στην Αυτοδιοίκηση. Θέλουμε τις μετοχές και εμείς τις μετοχές δεν τις πουλάμε. 


» Μαζί με αυτό, αν θέλετε, είναι τι ανταποδοτικά έχει η πόλη του Πειραιά από τη λειτουργία του λιμανιού, που επιβαρύνεται από τις επισκέψεις των Ελλήνων, που θέλουν να ταξιδέψουν με την ακτοπλοΐα ή των φίλων της χώρας, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα μέσω του Πειραιά και της κρουαζιέρας.»


Σημειώνεται ότι, το 2011 με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το 74,138% του ΟΛΠ και το 74,268% του ΟΛΘ.

Newsroom ΔΟΛ
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.